Skjønnhetstips fra bassklarinettkrakken

Høsten nærmer seg. Det er på tide å henge bikinien inn i skapet, evt selge den på bloppis for å gi plass til høstkolleksjonen til Victoria’s Secret (man må jo for guds skyld ikke bli sett med de samme bikinene på Seychellene som på Gran Canaria). Da kan man også dukke ned i de glossy magasinenes guider til hvordan få et vellykket liv denne høsten. Selv greier jeg ikke helt å ta til meg alle de glansede overflatene enhver artikkel man leser i «Tara» – som visstnok skal være for oss over 40 – er utstyrt med. Helt i målgruppa til «Vi over 60» er jeg vel heller ikke, ettersom jeg fortsatt er under 50. Derfor tenkte jeg å komme med noen skjønnhetstips fra mitt ståsted, i krysningspunktet mellom «skjønnhet kommer innenfra» og «dette har jeg ikke gjort før, så det får jeg nok sikkert til».

  1. Skaff deg en personlig tegnsettingstrener. Ingenting er som å bruke de første kalde, klare høstdagene til å få orden på språket ditt. Selvsagt er det krevende når du sitter og svetter over tastaturet, med tunga hengende langt ut, mens hjernen knaker i sammenføyningene idet treneren din gauler til deg via Messenger: Kom igjen nå! To eksempler på riktig bruk av semikolon, fire oppramsinger og åtte sitater, før vi avslutter med ti innskutte leddsetninger, men det er så absolutt verdt det. Dersom du synes det er å ta litt hardt i, kan jeg anbefale en kommakonsulent. Å vite at du har kontroll på de små, skjeggstubblignende rakkerne, og at teksten din ser velpleid ut, sikrer nattesøvnen i lang tid. (Gi meg beskjed dersom du finner kommafeil, så skal jeg bestille oppfriskningstime i rasende fart.)
  2. Spiller du blåseinstrument som jeg og trenger nye profilbilder til sosiale medier? Legg fotoshooten til dagen etter at ensemblet du spiller i, har gjennomført den største konserten i løpet av sesongen. Aldri har Restylane i leppene vært mer unødvendig. Dersom du synes du får for liten effekt, manøvrer deg inn i programkomiteen og sett opp noen ordentlige leppeknusere. Dette er helt gratis. Det kan til og med hende at du får stående applaus for innsatsen. Ikke opplevd det før? Da har du gått glipp av noe stort. OBS! Dersom konserten følges opp av årsfest, må du være klar over at blodskutte øyne kan være en bivirkning, men en ordentlig fotograf bør kunne ordne dette i etterarbeidet. Om du avslutta korpskarrieren i åttende, er det aldri for seint med en ny start. Har du aldri spilt i korps, se neste punkt.
  3. Lær deg å spille et instrument. Er du en av dem som aldri fikk anledning til å gå på kulturskolen i oppveksten? Fortvil ikke. Det er aldri for sent å begynne. Ta kontakt med korps, strykeorkester eller et av bandene i nærmiljøet ditt. De kan sikkert hjelpe deg med et instrument. Kanskje blir korpset eller orkesteret så glade over din ankomst at de sponser noen timer med opplæring på deg. Det finnes mange pedagoger der ute, som til prisen av et sett vippeextensions med påfyll, gir deg ukentlige timer i et par måneder og vel så det. Er du heldig, treffer du et menneske som gir deg kunnskap og spilleglede som varer livet ut.
  4. Kjøp ditt eget instrument. Om du finner ut at musikk er noe for deg, kan det være greit å investere i noe eget. Selv for prisen av de minste designerveskene får du et godt instrument, som med riktig stell og pleie kan gå i arv til dine etterkommere. Jeg har forståelse for at Buffet Crampon ikke klinger like godt i ørene som Louis Vuitton for enkelte, selv om begge bedriftene legger vekt på godt håndverk og førsteklasses materialer, og begge har produset den ene designklassikeren etter den andre. Førstnevnte lager lyd i hvert fall. Med opplæring og øving kan det til og med låte riktig så vakkert. Hva den siste gjør, er jeg ikke riktig sikker på, bortsett fra å lage et stort hull i bankkontoen din.
  5. Begynn i kor. Dersom du synes at instrumentkasser forstyrrer for mye av imaget ditt og kolliderer fargemessig med Chanel-veska du ikke kan vise deg uten, kan løsingen være ditt lokale sangkor. Ingenting kan måle seg med å stå midt i stemmegruppa di og kjenne at tersen stemmer, selv ikke århundrets shoppingøkt på Eger, Paleet og Steen & Strøm, etterfulgt av champis på taket av The Thief. 
  6. Ta et tegnekurs  Har du allerede skapet fullt av tegneblyanter og halvfylte fargeleggingsbøker; hvorfor ikke gå over streken og meld deg på et kurs hvor du faktisk lærer å tegne?
  7. Unngå selfiefunksjonen på telefonen. Dette vet jeg kommer til å bli krevende. Å foreslå å la være å ta bilder av den mest perfekte skapning som finnes, kan oppfattes som slemt, rett og slett. Katta til naboen og låven du ser gjennom stuevinduet kan jo ikke måle seg, men hold ut! Etter at de verste abstinensene har gitt seg, kommer du til å legge merke til at verden rundt oss har mange andre vakre synsinntrykk å by på. Overalt!
  8. Unn deg en digital detox. Lenge siden du hadde en dag uten sosiale medier? Legg vekk nettbrettet for en dag, eller la være å sjekke hva alle andre driver med. Dersom du synes det er vanskelig, slett Facebook-, Instagram- og Snapchatappen på telefonen din. Legg merke til at jeg sier slett appen, IKKE kontoen. Så lenge du har passordene tilgjengelige, kommer du rett inn der du var før sletteprosessen. (Tro meg, jeg har gjort det). Sannsynligvis vil ingen merke at du har vært borte, so what’s the big deal? Det er viktig å ha noe å fylle tida med i vakuumet som oppstår. Pkt. 3 eller pkt.6 over kan gi deg det. Se også pkt. 9. Jeg har i tillegg laget en spilleliste på Spotify som gir deg noe av det jeg hører på når hodet skal tømmes. Liker du ikke klassisk musikk, sier du? Det tror jeg ikke du mener etter å ha gitt denne lista en sjanse.
  9. Les en bok. Litteratur har mange positive egenskaper. Du er aldri alene når du har en god bok med deg. Innholdet er ikke fetende, du kan meske deg med så mange bøker du vil. Kunnskap vil sannsynligvis være den verste bivirkningen. Det kan til og med hende at du blir klokere. Dersom bokhyller ikke passer inn sammen med Muuto-lampene og Kähler-vasene, eller støv er det ekleste du vet, kan du trygt oppsøke biblioteket. De kyndige bibliotekarene kan, i tillegg til å løse både oppbevarings- og støvproblematikken, også geleide deg i valget av gode leseropplevelser. I dag er de fleste bøker også bare et tastetrykk unna, så dersom du ikke er på digital detox (se pkt.8) og ikke tør nærme deg nettbrettet på grunn av fare for tilbakefall, er det et godt alternativ.

Dersom du føler at jeg har kastet bort tida di, så må jeg bare beklage. Tross alt, jeg har aldri utgitt meg for å være noen skjønnhetsekspert. Jeg er bare så innmari lei av å lese at veien til et lykkelig liv går via dietter, treningsprogram, bikinifitness, selvrealisering, designinteriør og alt det andre som absolutt alle skriver om. Livet er så uendelig mye mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s